Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Adolescenți

Acasă > Actualitate > Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Adolescenți

Suntem onorați că scriitoarea și regizoarea ADINA POPESCU vine la întâlnirile „Dincolo de carte…despre scriitori și oameni”, marți, 2 aprilie 2024, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII.

Adina Popescu (n. 10 septembrie 1978, București) este o regizoare de film și autoare română. A absolvit Facultatea de Regie de Film, însă de la 18 ani a lucrat ca reporter și jurnalist cultural, ulterior redactor, la Dilema veche.

Prima ei carte pentru copii, „Doar un zbor în jurul lumii”, a apărut în 1999. Interesată în primul rând de literatura pentru copii, a mai publicat „Miriapodul hoinar și alte povești”, „Mari povești românești pe înțelesul celor mici”, „Aventurile lui Doxi în benzi desenate”, în colaborare cu Alexandru Ciubotariu, dar și un „Manual de șpagă” în cadrul campaniei „Nu da șpagă“ (2001).

În 2015, a publicat „Povestiri de pe Calea Moșilor”, o carte inițial destinată adulților, dar în ea s-au regăsit și copiii dornici să descopere o mașină a timpului care să-i poarte în anii 1980.

Trilogia fantastică „O istorie secretă a Țării Vampirilor” a câștigat în 2013 Marele Premiu al concursului de creație literară Trofeul Arthur. Adina a scris această carte în trei volume în aproape 10 ani, timp în care a mai scris despre bone, gunoieri, pescari, vecini care dau muzica prea tare, bicicliști, ambasadori, scriitori, ciobani și alte reportaje narative, la granița cu ficțiunea.