Proiectul „Multimedia, Multidisciplinarity, Multiculturalism – 3Multi”

Acasă > Proiecte educaționale > Proiectul „Multimedia, Multidisciplinarity, Multiculturalism – 3Multi”

În perioada septembrie 2019 – august 2021 Colegiul Naţional ,,Cantemir-Vodă” este partener în Parteneriatului strategic Erasmus+ cu titlul „Multimedia, Multidisciplinarity, Multiculturalism – 3Multi” coordonat de Stedelijke Humaniora, Dilsen-Stokkem, Belgia.

Echipa este completată de partenerii:

  • 15 TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevşehir, Turcia;
  • Jacopo del Duca – Diego Bianca Amato, Cefalù, Italia;
  • EBI de Angra do Heroísmo, Angra do Heroísmo, Portugalia;
  • Lycée polyvalent de Taaone, Pirae, Franța.

Obiectivele proiectului sunt:

MULTIMEDIA – Dezvoltarea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor în 6 domenii: securitatea internetului, web design, animație, video, editare de imagini și sunet.

MULTIDISCIPLINARITATE – Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice către un stil didactic multidisciplinar care să conducă la o motivație mai mare pentru învățare din partea elevilor;

MULTICULTURALISM – Dezvoltarea culturală și lingvistică: elevii vor folosi abilitățile digitale și limba engleză pentru a descoperi mai multe despre valorile, cultura europeană și tradiții, elaborând materiale digitale pe aceste teme.

Interacțiunea și munca în grup îi vor ajuta pe tineri să-ți dezvolte o serie de calități precum: toleranța, creativitatea, spiritul de echipă, discernământul, abilități de gândire critic-constructivă, comunicare.