Proiectul „Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world”

Acasă > Proiecte educaționale > Proiectul „Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world”

În perioada septembrie 2017 – august 2019 Colegiul Naţional „Cantemir-Vodă” a coordonat Parteneriatul strategic Erasmus+ cu titlul „Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world”Scopul principal al proiectului este de a promova instruirea și autoinstruirea cu ajutorul mijloacelor digitale, astfel încât școala să devină un mediu mai atractiv, iar elevii să fie mai bine pregătiți pentru viață.

Partnenerii sunt:

  • 15 TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevşehir, Turcia;
  • Jacopo del Duca – Diego Bianca Amato, Cefalù, Italia;
  • Johann-Sebastian-Bach-Gymnasium Windsbach, Germania;
  • Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, Franța;

Pe durata proiectului elevii au fost încurajaţi să participe la activităţi variate care să le dezvolte competențele digitale, creativitatea şi originalitatea, spiritul de echipă, empatia şi toleranța, abilităţile de comunicare şi exprimare. Cadrele didactive și-au lărgit experiența profesională, astfel încât numărul lecțiilor realizate cu ajutorul mijloacelor moderne a crescut.

Au avut loc 2 întâlniri transnaționale și 4 vizite de lucru constând în activități de învățare, destinate atât elevilor, cât și profesorilor.

Materialele digitale create prin colaborarea participanților se află pe site-ul proiectului
http://www.tel-education.ro/

și pe platforma e-twinning la adresa:
https://live.etwinning.net/projects/project/152199

 


 

În perioada 05.10.2018 – 14.10.2018 a avut loc la Saint Joseph, Franța, întâlnirea transnațională din cadrul programului Erasmus+ intitulat “Technology Enhanced Learning and Lighening – TELL it to the world”,   și a fost gazduită de Lyceé Pierre Poivre. Partenerii participanți au fost Colegiul Național Cantemir Vodă, București, Romania, Jacopo del Luca-Diego Bianca Amato, Cefalu, Italia, Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, France și 15TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevsehir, Turcia. Din partea colegiului nostru s-a deplasat un grup de patru elevi și trei profesori.

Întâlnirile de lucru au avut ca temă editarea video. În cadrul lor, elevii au filmat, montat și editat filme cu care apoi au participat la un concurs.  Materialul filmat brut a fost realizat ca urmare a vizitării orașului, excursiilor în împrejurimi și a concursului de la Piton Babet. S-au făcut demersurile necesare obținerii certificatului Europass Mobility. S-au discutat și probleme de organizare, s-au stabilit detalii ale întâlnirii următoare de la București din martie 2019.

În afară de întâlnirile de lucru, au mai avut loc numeroase activități: vizită la Piton de la Fournaise, Plaine des Sables și Maison du volcan, în cadrul Zilei vulcanului, vizitarea Stella Museum, dedicat trestiei de zahăr (istoria cultivării, fabricării zahărului, viața muncitorilor fabricii Stella, impactul activității în comunitate). O zi minunată a fost cea petrecută la Ermitage beach. De neuitat a fost seara de rămas bun organizată de gazde la Grand Anse beach, la care au participat elevii, profesorii, dar și familiile elevilor liceului Pierre Poivre.

 


 

În perioada 01.05.2018 – 08.05.2018 a avut loc la Cefalu, Italia, întâlnirea transnațională din cadrul programului Erasmus+ intitulat „Technology Enhanced Learning and Lighening – TELL it to the world”, și a fost gazduită de Jacopo del Luca-Diego Bianca Amato. Partenerii participanți au fost Colegiul Național Cantemir Vodă, București, Romania, Johann-Sebastian-Bach-Gymnasium Windsbach, Germania, Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, France și 15TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevsehir, Turcia. Din partea colegiului nostru s-a deplasat un grup de 15 elevi și trei profesori.

Întâlnirile de lucru au avut ca temă utilizarea social media în educație. În cadrul lor, elevii au învățat să folosească grupurile virtale pentru a învăța și au avut ocazia să învețe noțiuni de bază din programul autocad. Profesorii au participat la actiitati de formare si au asistat la ore de laborator. S-au făcut demersurile necesare obținerii certificatului Europass Mobility. S-au discutat și probleme de organizare, s-au stabilit detalii ale întâlnirii următoare de la Saint Joseph din octombrie 2018.

În afară de întâlnirile de lucru, au mai avut loc numeroase activități, cum ar fi un tur al centrului orașului Palermo.

 


 

Intalnirea transnationala din cadrul programului Erasmus+ intitulat „Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world” a avut loc in Windsbach, Germania, in perioada 24 februarie – 3 martie 2018 si a fost gazduita de coordonatorul proiectului, Johan Sebastian Bach Gymnasium. Partenerii participanti au fost Colegiul National Cantemir Voda, Bucuresti, Romania, Jacopo del Luca-Diego Bianca Amato, Cefalu, Italia, Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, Franța si 15 TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevşehir, Turcia.

Intalnirile de lucru au vizat evaluari initiale si dezbateri ale ghidurilor metodologice, prezentarea de lectii filmate, a instrumentelor online utile in procesul educativ, cresterea competentelor de utilizare a mijloacelor media. De asemnea, asistarea orelor gazdelor, job shadowing. S-au facut demersurile necesare obtinerii certificatului Europass Mobility. S-au discutat si probleme de organizare, s-au stabilit detalii ale intalnirii urmatoare de la Cefalou, Italia, din aprilie.

In afara de intalnirile de lucru care au pus la punct aspectele anterior mentionate, au mai avut loc intalniri cu elevii care studiaza la Johan Sebastian Bach Gymnasium, participare la cateva din orele de curs ale acestora, participare la un concert oferit din corul scolii gazda, vizitarea obiectivelor istorice si culturale din Ansbach si Nuremberg precum si activitati de tip team building. Un succes a fost seara dedicata gatitului, in cadrul careia toti participantii au pregatit in cafeteria scolii feluri de mancare traditionale si au cinat impreuna.

 


 

În perioada 7-14 noiembrie 2017 a avut loc în Colegiul Național „Cantemir-Vodă” din București prima Întâlnire Transnațională de Proiect din cadrul parteneriatului strategic TELL IT. În cadrul ședințelor de lucru s-au discutat aspecte legate de viitoarele întâlniri și au fost create mai multe documente cu ar fi: o grilă cu standardele de evaluare privind competențele digitale ale elevilor aflați în grupul țintă, planul de diseminare al proiectului, planul de evaluare al proiectului și planul de promovare.+

Întâlnirea transnațională din cadrul programului Erasmus+ intitulat “Technology Enhanced Learning and Lighening – TELL it to the world” a avut loc în Windsbach, Germania, Austria în perioada 24 februarie – 3 martie 2018 și a fost gazduită de coordonatorul proiectului, Johan Sebastian Bach Gymnasium. Partenerii participanți au fost Colegiul Național Cantemir Vodă, București, Romania, Jacopo del Luca-Diego Bianca Amato, Cefalu, Italia, Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, France și 15TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevsehir, Turcia.

Întâlnirile de lucru au vizat evaluări inițiale și dezbateri ale ghidurilor metodologice, prezentarea de lecții filmate, a instrumentelor online utile în procesul educativ, creșterea competențelor de utilizare a mjloacelor media. De asemenea, asistarea orelor gazdelor, job shadowing. S-au făcut demersurile necesare obținerii certificatului Europass Mobility. S-au discutat și probleme de organizare, s-au stabilit detalii ale întâlnirii următoare de la Cefalou, Italia, din aprilie.

În afară de întâlnirile de lucru care au pus la punct aspectele anterior menționate, au mai avut loc întâlniri cu elevii care studiază la Johan Sebastian Bach Gymnasium, participare la câteva din orele de curs ale acestora, participare la un concert oferit de corul școlii gazdă, vizitarea obiectivelor istorice și culturale din Ansbach și Nuremberg precum și activități de tip team buiding. Un succes a fost seara dedicată gătitului, în cadrul căreia toți participanții au pregătit în cafeteria școlii feluri de mâncare tradiționale și au cinat împreună.