Proiectul “Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world”

Acasă > Proiecte educaționale > Proiectul “Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world”

În perioada septembrie 2017 – august 2019 Colegiul Naţional Cantemir Vodă este coordonatorul Parteneriatului strategic Erasmus+ cu titlul “Technology Enhanced Learning and Lightening – TELL it to the world”Scopul principal al proiectului este de a promova instruirea și autoinstruirea cu ajutorul mijloacelor digitale, astfel încât școala să devină un mediu mai atractiv, iar elevii să fie mai bine pregătiți pentru viață.

Partnenerii sunt:

  • 15 TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevşehir, Turcia;
  • Jacopo del Duca – Diego Bianca Amato, Cefalù, Italia;
  • Johann-Sebastian-Bach-Gymnasium Windsbach, Windsbach, Germania;
  • Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, Franța;

Elevii vor fi încurajaţi să participe la activităţi variate care să le dezvolte competențele digitale, creativitatea şi originalitatea, spiritul de echipă, empatia şi toleranța, abilităţile de comunicare şi exprimare.

 

În perioada 7-14 noiembrie 2017 a avut loc în Colegiul Național „Cantemir-Vodă” din București prima Întâlnire Transnațională de Proiect din cadrul parteneriatului strategic TELL IT. În cadrul ședințelor de lucru s-au discutat aspecte legate de viitoarele întâlniri și au fost create mai multe documente cu ar fi: o grilă cu standardele de evaluare privind competențele digitale ale elevilor aflați în grupul țintă, planul de diseminare al proiectului, planul de evaluare al proiectului și planul de promovare.+

Întâlnirea transnațională din cadrul programului Erasmus+ intitulat “Technology Enhanced Learning and Lighening – TELL it to the world” a avut loc în Windsbach, Germania, Austria în perioada 24 februarie – 3 martie 2018 și a fost gazduită de coordonatorul proiectului, Johan Sebastian Bach Gymnasium. Partenerii participanți au fost Colegiul Național Cantemir Vodă, București, Romania, Jacopo del Luca-Diego Bianca Amato, Cefalu, Italia, Lycée général et technologique Pierre Poivre, Saint Joseph, France și 15TEMMUZ SEHITLERI ANADOLU LISESI, Nevsehir, Turcia.

Întâlnirile de lucru au vizat evaluări inițiale și dezbateri ale ghidurilor metodologice, prezentarea de lecții filmate, a instrumentelor online utile în procesul educativ, creșterea competențelor de utilizare a mjloacelor media. De asemenea, asistarea orelor gazdelor, job shadowing. S-au făcut demersurile necesare obținerii certificatului Europass Mobility. S-au discutat și probleme de organizare, s-au stabilit detalii ale întâlnirii următoare de la Cefalou, Italia, din aprilie.

În afară de întâlnirile de lucru care au pus la punct aspectele anterior menționate, au mai avut loc întâlniri cu elevii care studiază la Johan Sebastian Bach Gymnasium, participare la câteva din orele de curs ale acestora, participare la un concert oferit de corul școlii gazdă, vizitarea obiectivelor istorice și culturale din Ansbach și Nuremberg precum și activități de tip team buiding. Un succes a fost seara dedicată gătitului, în cadrul căreia toți participanții au pregătit în cafeteria școlii feluri de mâncare tradiționale și au cinat împreună.