Școala Ambasador

Acasă > Proiecte educaționale > Școala Ambasador

9 mai 2022

Colegiul Național „Cantemir-Vodă”, în Uniunea Europeană!

Astăzi, 9 mai 2022, elevi ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă” – școală candidat la statutul de Școală Ambasador –, au participat la evenimentul „Europa Pentru TineRI”, desfășurat în Parcul Colțea. Elevii, sub îndrumarea doamnelor profesoare Ortansa Moise și Iustina Bunea, au organizat un stand de prezentare a Greciei și au participat la concursurile organizate în cadrul evenimentului. O echipă formată din cinci viitori ambasadori juniori au câștigat premiul I la concursul „Treasure hunt”.

2 mai 2022

Astăzi, 2 mai 2022, ambasadorii juniori din Colegiul Național ”Cantemir-Voda” București, îndrumați de doamna profesoară Ortansa Moise, ambasador senior, au participat la o activitate desfășurată sub forma unei „cafenele publice”. Ambasadorii juniori au dezbătut pornind de la afirmațiile regăsite în manualul EPAS. Discutându-le, ambasadorii juniori au identificat valorile U.E.

31 martie 2022

Elevii Slușanschi Ștefan, Dicu Matei, Gheorghiu Delia și Roșu Luca din Colegiul Național „Cantemir-Vodă” din București au diseminat informații despre Parlamentul European (scurt istoric, cum funcționează Parlamentul European, România și Parlamentul European etc) in cadrul parteneriatului strategic Erasmus+ United in Diversity- Your Story is my Value. La această activitate au participat elevi și profesori din Colegiul Național „Cantemir-Vodă”, elevi și profesori din Cehia, Marea Britanie și Portugalia. Aceștia vor disemina informațiile în școlile lor de proveniență. Activitatea realizată de elevii ambasadori în cadrul programului de candidatură E.P.A.S. a fost coordonată de doamnele profesoare Ortansa Moise și Iustina Bunea.

24 martie 2022

Elevii ambasadori din Colegiului Național „Cantemir-Vodă”, sub coordonarea doamnei prof. Ortansa Moise și a domnului profesor Ionuț Crăciun, în calitate de ambasadori seniori, au susținut o dezbatere pe seama informațiilor despre Parlamentul European (scurt istoric, sediile Parlamentului European, cum funcționează acesta, cum sunt aleși deputații în Parlamentul European etc.), în cadrul programului de candidatură E.P.A.S.

21 martie 2022

Elevii din Colegiul Național „Cantemir-Vodă” din București, candidați la titulatura de ambasadori juniori ai Parlamentului European au realizat punctul de informare din cadrul colegiului. Ei au fost îndrumați de doamna profesoară de biologie Monica Zamfir și doamna profesoară de economie Ortansa Moise.